SEURAN PURSILIPPU

NMYC:n jäsen on oikeutettu käyttämään seuran perälippua veneessään, tulee veneen olla seuran jäsenen hallinnassa ja katsastettuna seuran rekisterissä. Vene voi olla vain yhden seuran rekisterissä kerrallaan. Jotta vene voidaan rekisteröidä NMYC:lle omistajan pitää pyytää vapauttamaan se edelliseltä seuralta.

Veneen rekisteröintiseuran pursilippua saa käyttää, kun veneessä on mukana joku rekisteröintiseuran jäsen. Pursilippua ei saa käyttää, jos vene on kaupallisessa käytössä esimerkiksi vuokrattuna.

Pursilippu on kansallislipun veroinen Suomen lippu, jota voi käyttää sekä Suomessa että ulkomailla. SPV-liittoon kuuluva veneseura antaa rekisterissään olevalle vuosittain katsastetulle veneelle venetodistuksen, joka on virallinen todistus lipunkäyttöoikeudesta. Vene saa olla vain yhden seuran rekisterissä ja käyttää vain sen lippua, vaikka omistaja olisikin usean seuran jäsen.

NMYC Seuralippuja on useita eri kokoja ja löydät ne suoraan ylävalikon VERKKOKAUPASTA

Lipun lisäksi, jäsenet voivat tilata NMYC lippumerkillä varustetun Veneenomistajan viirin, joka voi olla aina näkyvillä. Viirin koko on 26cm x 50cm ja hinta on 20€.

Suurin osa merellistä lippuetikettiä, eli sitä, missä, miten ja mitä lippuja ja viirejä käytetään, on vuosisatojen kuluessa vakiintunutta maailmanlaajuista käytäntöä, jota pidetään hyvänä merimiestapana.

LISÄÄ LIPUTUSOHJEESTA VOIT LUKEA TÄÄLTÄ:

https://spv.fi/matkaveneily/liputus/

Haluatko jäseneksi ?

Naantali Marina Yacht Clubin jäseneksi voidaan hakemuksesta hyväksyä pääsääntöisesti mottoriveneilevät henkilöt. Myös Purjeveneilevä henkilö voi hakea jäsenyyttä.

JÄSENEKSI VOIT LIITTYÄ TÄYTTÄMÄLLÄ JÄSENHAKEMUKSEN

< TÄYTÄ JÄSENHAKEMUS >