Veneen katsastus

Veneen katsastus on tärkeä toimenpide. Katsastetun veneen kunto on varmistettu ja veneilet turvallisesti. Katsastuksen suorittavat seuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastajalupa. Vene voidaan katsastuttaa myös vieraan seuran katsastajalla. Tällöin veneen omistaja on velvollinen toimittamaan katsastusasiakirjat oman seuran rekisteriin. Olethan siis yhteydessä omaan seuraasi, kun haluat tiedustella katsastuksesta. Valmistautuessasi veneesi katsastukseen, voit tarkistaa eri katsastusluokkien vaatimukset näistä: katsastuskohteet ja varusteet sekä katsastussäännöt.

NMYC:n Katsastajat

NMYC:llä on omat katsastajat, jotka ovat käyneet Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n katsastuskurssin ja pätevöitynyt tehtävään. Veneen katsastuksen on myös mahdollista suorittaa seuran ulkopuolinen katsastaja, jonka katsastustodistuksen NMYC:n jäsen toimittaa seuralle.

Kysy lisää katsastuksesta NMYC Katsastuspäälliköltä PETRI RAITANEN (Puh. 0400 520 155)

Veneen vuosikatsastus

Vuosikatsastus tehdään vuosittain, usein alkukesästä, veneen ollessa veneilykunnossa, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet. Veneet katsastetaan niiden rakenteen, varustuksen ja veneilyalueen mukaan neljään eri luokkaan.

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Seura voi peruskatsastuttaa veneen aina kun siihen katsotaan olevan aihetta. Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä veneilyvalmiina.

Runkokatsastus

Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet sekä moottori. Lisäksi tutkitaan purjeveneistä riki. Mikäli veneesi runkokatsastuksesta on vähemmän kuin viisi vuotta ja katsastus on suoritettu toisen seuran toimesta, riittää veneen vuosikatsastus NMYC:n tai mahdollisen toisen jäsenseuran toimesta.

VENEEN KATSASTUSLUOKAT:

http://www.suomiveneilee.fi/veneilyn-aapinen/veneen-katsastus

Haluatko jäseneksi ?

Naantali Marina Yacht Clubin jäseneksi voidaan hakemuksesta hyväksyä pääsääntöisesti mottoriveneilevät henkilöt. Myös Purjeveneilevä henkilö voi hakea jäsenyyttä.

JÄSENEKSI VOIT LIITTYÄ TÄYTTÄMÄLLÄ JÄSENHAKEMUKSEN

< TÄYTÄ JÄSENHAKEMUS >